BURONYÁS ÉTEL RECEPTEK


Füstölt tokaszalonnás sült krumpli

Nagyon egyszerű és laktató étel, régi falusi recept.

Hozzávalók

 4 adag 

  1. 3 kg krumpli
  2. 70 dkg füstölt tokaszalonna
  3. ízlés szerint só
  4. 1/2 dl étolaj


Elkészítés

  1. A krumplit megpucoljuk, felkarikázzuk, tepsibe rakjuk és sózzuk, ráöntjük az olajat és jól összekeverjük, rászeleteljük a szalonnát és mehet a sütőbe 200 C fokon 30 percre. Ha lejárt az idő kivesszük, megfordítjuk a szalonnákat és visszatesszük a sütőbe, hogy készre süljön.


BAJOR KRUMPLISALÁTA GRILLKOLBÁSSZAL

HOZZÁVALÓK

  • 80 dkg burgonya (vékony héjú)
  • 1 fej lila hagyma
  • 8 dkg bacon
  • 1 szál grillkolbász
  • 400 ml húslevesalaplé (kockából is lehet)
  • 5 ek fehérborecet
  • frissen őrölt bors
  • 1 csipet kristálycukor
  • 5 ek olívaolaj
  • 2 ág petrezselyem


ELKÉSZÍTÉS

    1. A burgonyát alaposan megmossuk, majd egyforma hasábokra vágjuk. A lila hagymát meghámozzuk, vékony cikkekre szeljük, aztán szétbontjuk. A bacont felaprítjuk, a kolbászt feékarikázzuk.
    2. A burgonyát félpuhára főzzük sós vízben, majd hozzáadjuk a kolbászt, és az egészet készre főzzük. Leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük. A bacont ropogósra sütjük száraz serpenyőben, majd kiszedjük. A visszamaradt zsiradékon megfonnyasztjuk a lila hagymát. Felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a borecetet, sózzuk és borsozzuk, cukorral ízesítjük. Ezután felforraljuk az egészet.
    3. Az öntetet melegen locsoljuk a kolbászos burgonyára. Hozzáadjuk a bacont, az olajat, valamint a leöblített, finomra aprított petrezselymet. Óvatosan összeforgatjuk, majd betesszük a hűtőbe legalább 1 órára, hogy az ízek összeérjenek. Szobahőmérsékletűen tálaljuk.

PAPRIKÁS KRUMPLI LECSÓKOLBÁSSZAL

HOZZÁVALÓK

  • 1 kg krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 15 dkg lecsókolbász
  • 3 ek étolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tk piros paprika
  • bors


ELKÉSZÍTÉS

    1. A krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk, a hagymát apróra vágjuk. A lecsókolbászt felkarikázzuk.
    2. Felforrósítjuk az olajat, beletesszük a hagymát, üvegesre pároljuk, majd a tűzről lehúzva hozzákeverjük az őrölt pirospaprikát. Hozzáadjuk a krumplit, és a zúzott fokhagymát is, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és őrölt köménnyel ízesítjük. Felöntjük egy kevés vízzel, de ne lepje el teljesen a krumplit.
    3. Közepes lángon, fedő alatt főzzük, amíg a burgonya már majdnem puha, hozzáadjuk a lecsókolbászt és készre főzzük. Friss petrezselyemmel megszórva tálalhatjuk.

Vagy egyél mekibe.

https://www.mcdonalds.hu/ajanlatok/maestro?&utm_source=gsn&utm_medium=textad&utm_campaign=longterm-search&gclid=CjwKCAiA0KmPBhBqEiwAJqKK4_738SbSkN-wzspCBtn2JXMXWflF6T1Bgq_tGYqKKrTGSkuFglr9fRoCr0AQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds


Burgonya FARM
Frissen nőtt burgonya 2020
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el