BURONYÁS ÉTEL RECEPTEK
Füstölt tokaszalonnás sült krumpli
Nagyon egyszerű és laktató étel, régi falusi recept.
Hozzávalók
4 adag
- 3 kg krumpli
- 70 dkg füstölt tokaszalonna
- ízlés szerint só
- 1/2 dl étolaj
Elkészítés
A krumplit megpucoljuk, felkarikázzuk, tepsibe rakjuk és sózzuk, ráöntjük az olajat és jól összekeverjük, rászeleteljük a szalonnát és mehet a sütőbe 200 C fokon 30 percre. Ha lejárt az idő kivesszük, megfordítjuk a szalonnákat és visszatesszük a sütőbe, hogy készre süljön.

BAJOR KRUMPLISALÁTA GRILLKOLBÁSSZAL
HOZZÁVALÓK
- 80 dkg burgonya (vékony héjú)
- 1 fej lila hagyma
- 8 dkg bacon
- 1 szál grillkolbász
- só
- 400 ml húslevesalaplé (kockából is lehet)
- 5 ek fehérborecet
- frissen őrölt bors
- 1 csipet kristálycukor
- 5 ek olívaolaj
- 2 ág petrezselyem
ELKÉSZÍTÉS
- A burgonyát alaposan megmossuk, majd egyforma hasábokra vágjuk. A lila hagymát meghámozzuk, vékony cikkekre szeljük, aztán szétbontjuk. A bacont felaprítjuk, a kolbászt feékarikázzuk.
- A burgonyát félpuhára főzzük sós vízben, majd hozzáadjuk a kolbászt, és az egészet készre főzzük. Leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük. A bacont ropogósra sütjük száraz serpenyőben, majd kiszedjük. A visszamaradt zsiradékon megfonnyasztjuk a lila hagymát. Felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a borecetet, sózzuk és borsozzuk, cukorral ízesítjük. Ezután felforraljuk az egészet.
- Az öntetet melegen locsoljuk a kolbászos burgonyára. Hozzáadjuk a bacont, az olajat, valamint a leöblített, finomra aprított petrezselymet. Óvatosan összeforgatjuk, majd betesszük a hűtőbe legalább 1 órára, hogy az ízek összeérjenek. Szobahőmérsékletűen tálaljuk.

PAPRIKÁS KRUMPLI LECSÓKOLBÁSSZAL
HOZZÁVALÓK
- 1 kg krumpli
- 1 fej vöröshagyma
- 15 dkg lecsókolbász
- 3 ek étolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 tk piros paprika
- só
- bors
ELKÉSZÍTÉS
- A krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk, a hagymát apróra vágjuk. A lecsókolbászt felkarikázzuk.
- Felforrósítjuk az olajat, beletesszük a hagymát, üvegesre pároljuk, majd a tűzről lehúzva hozzákeverjük az őrölt pirospaprikát. Hozzáadjuk a krumplit, és a zúzott fokhagymát is, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és őrölt köménnyel ízesítjük. Felöntjük egy kevés vízzel, de ne lepje el teljesen a krumplit.
- Közepes lángon, fedő alatt főzzük, amíg a burgonya már majdnem puha, hozzáadjuk a lecsókolbászt és készre főzzük. Friss petrezselyemmel megszórva tálalhatjuk.

Vagy egyél mekibe.
https://www.mcdonalds.hu/ajanlatok/maestro?&utm_source=gsn&utm_medium=textad&utm_campaign=longterm-search&gclid=CjwKCAiA0KmPBhBqEiwAJqKK4_738SbSkN-wzspCBtn2JXMXWflF6T1Bgq_tGYqKKrTGSkuFglr9fRoCr0AQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds